Het Minerva VVSL

reünistenbos

Onder een aantal reünisten is het idee geboren om een groot reünistenbos te planten. We willen dit bos aanvragen via EcoMatcher, een organisatie waarmee mijn bedrijf en grote organisaties zoals Shell, Rabobank, Microsoft, P&G, maar ook kleinere clubs zeer goede ervaringen hebben. Maar er zit nog geen Studenten Corps tussen! Na Leiden willen we ook de overige corpora uitnodigen voor hun eigen bos.

 

Het gaat om professionele grootschalige bosaanplant in de tropen (daar groeien de bomen het snelst). EcoMatcher onderscheidt zich van andere partijen door de hoge mate van technologie, transparantie en gebruikersmogelijkheden.

 

Elke boom heeft een eigen QR-code. Daardoor kun je als reünist-eigenaar via Google Maps virtueel op bezoek bij je eigen boom. Daar aangekomen vind je informatie over de boomsoort, over de hoeveelheid CO2 die jouw boom gedurende zijn levensduur uit de atmosfeer haalt, over het educatieprogramma voor de boeren en nog veel meer.

 

Ook kun je je eigen ecologische footprint berekenen via de EcoMatcher app en kun je zien hoeveel bomen daar tegenover moeten staan. Om dat te compenseren zullen we wel een heel groot bos moeten planten, maar je kunt dan ook net zoveel bomen aankopen als je wilt. Satellieten gecombineerd met blockchain-technologie zorgen voor de jaarlijkse controle en voor inzicht in de staat van je boom.

 

Binnenkort kun je met je buurboom een chat opzetten. Hoe leuk is dat voor een reünistenbos?

 

Aanmelden vóór 1 Maart 2022 o.v.v. het aantal bomen en het factuuradres naar ottolander@ecomatcher.com.

Kosten:

  • 5 bomen voor € 20
  • 10 bomen voor € 40
  • 20 bomen voor € 75
  • 50 bomen voor €180
  • 100 bomen voor € 360
  • 1000 bomen voor € 3400

Zo zijn wij reünisten ook op een andere manier verbonden met elkaar.

 

Maarten den Ottolander (1977)